İş dünyasına yeni yıl için üç güzel ipucu

RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu üyelerinden Ole Christian Apeland’ın yeni yıl mesajı önemli ipuçları barındırıyor.Bir kenarda bulunsun:-)

Mutlu yıllar!

Cinderella bu Noel’de de üç büyülü fındık sayesinde prensi elde etti.

2024’te hangi fındıklar işyerinde başarı getirecek? İşte önerilerim:

1. Daha anlaşılır hale getirin

Yeni yıla biraz Noel huzuru getirin, işinize ve işinize uzaktan bakmaya çalışın. Tüm çalışanlar aynı yöne mi gidiyor? Yol konusunda hemfikir misiniz? Etrafınızdaki herkes ne sunduğunuzu anlıyor mu? Daha açık olabilir mi?

Açık bir vizyon, net değerler ve iyi formüle edilmiş bir müşteri vaadinde yatan gücün tadını asla çıkarmıyorum. Birkaç kelimenin uyum, etkililik ve çekicilik üzerinde büyük etkisi olabilir. Sizin için neyin önemli olduğunu daha iyi kelimelerle ifade etmenin zamanı geldi mi?

2. Daha çok ve daha iyi dinleyin

İşletmelerin büyük çoğunluğu, paydaşlarını dinlemek yerine onlarla konuşmaya çok daha fazla kaynak harcıyor. Onları daha iyi hale getirecek geri bildirimi alamıyorlar ve iletişimin etkileri hakkında çok az şey biliyorlar.

İtibar analizi aracımız Traction’ı kullananların rekabet avantajı yaratan değerli bilgiler elde ettiğini görüyoruz. Başka yöntemler de var. Asıl nokta, davranış ve iletişimi hedef grupların deneyimlerine göre uyarlamaktır. Belki 2024 daha iyi dinleyerek kendinizi yükselteceğiniz yıl olur?

3. Miktar yerine kaliteyi seçin

Bizi etkileyecek mesaj sıkıntısı yok. Ancak bunu gerçekten yapanlar arasında uzun bir yol var. Güçlü ilişkiler, çok sayıda yarım yamalak hikaye anlatılarak değil, dokunan birkaç hikayeye emek verilerek yaratılır.

Eğer yarısı kadar şeyi iki katı kadar yapsaydınız iletişiminizin etkinliği ne olurdu?

Bu tür sorular Dijital Forum’da tartışılmaktadır; dijital iletişimi daha stratejik bir şekilde kullanmak istiyorsanız buraya da hoş geldiniz.

Şu anda refah ya da sıkıntı yaşıyor olsanız da, bu üç tavsiyenin sihirli bir etkiye sahip olabileceğine inanıyorum. Nasıl daha net olabileceğiniz, daha iyi dinleyebileceğiniz ve daha fazla etki yaratabileceğiniz konusunda bağlayıcı olmayan bir sohbet istiyorsanız bize bildirin. İş konuşmayı seviyoruz ve her zaman güzel kahve içiyoruz.

Umarım 2024 sizin için güzel bir yıl olur!

Samimi olarak

Ole Christian Apeland